Ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία αποτελεί ένα βασικό εργαλείο στην αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος ψυχιατρικών διαταραχών. 

Η εκπαίδευση της ιατρού είναι στην Ψυχολογία του Βάθους. Ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, οι οποίες εστιάζουν στις ασυνείδητες ψυχικές διεργασίες προκειμένου να εξηγήσουν τις συμπεριφορές και τα βιώματα των ανθρώπων. Οι ψυχοθεραπευτικές τεχνικές της κατεύθυνσης αυτής επιθυμούν να συμπεριλάβουν την εξερεύνηση βαθύτερων συγκρούσεων και συμπλεγμάτων, απωθημένων επιθυμιών και συναισθημάτων, τη μελέτη των ονείρων και των αρχέτυπων. Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται μέσω της αναδρομής στο παρελθόν, μέσα από την προσέγγιση της βιογραφίας του θεραπευόμενου.

Ανάλογα με την παθολογία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε θεραπευόμενος, το θεραπευτικό πλάνο ενδέχεται να περιλαμβάνει: 

  • Ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες: Η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι 50 λεπτά και η συχνότητα 2-4 φορές το μήνα. 
  • Υποστηρικτικές- συμβουλευτικές συνεδρίες, σε περίπτωση που δεν κρίνεται απαραίτητη η εντατική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση ή όταν υπάρχει ένα σαφές ψυχοπιεστικό γεγονός, το οποίο ο θεραπευόμενος καλείται να αντιμετωπίσει.
  • Συνεδρίες ψυχοεκπαίδευσης, ώστε να μπορέσει ο θεραπευόμενος να αντιμετωπίσει καλύτερα τη συμπτωματολογία- την πάθησή του. 

Σε πολλές περιπτώσεις, την ψυχοθεραπευτική παρακολούθηση αναλαμβάνουν οι συνεργάτιδες της κ. Βαϊζίδου, Κουλαξίζη Ιωάννα και Τσοχανταρίδου Μήνα, κατόπιν συζήτησης με το θεραπευόμενο και αντίστοιχης παραπομπής (βλ. Συνεργάτες). 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *